ارزش محاسبه در زندگی

ساخت وبلاگ


برای عبور" نسبتا موفق" از مرحله "تولد تا مرگ" هیچ "راه میان‌بری" وجود ندارد! 
تنها یک مسیر مشخص که بسیاری آن را قبلا طی کرده‌اند وجود دارد:
محاسبه و بررسی و تحلیل و شناخت وضعیت براساس هدف مشخص  و  تمرین، تکرار و تمرین تکرار مستمر برای رسیدن به هدف.


"محاسبه"  یکی از مهمترین ابزار کاربردی برای کمک به تصمیم‌گیری در هر کاریست. 

بسیاری از ادمها ، شاید با تمام مهارت‌ها و تخصص ها و فوق تخصص ها یی که در گرایشات مختلف دارند ، اما توانایی لازم برای محاسبات ساده زندگی را نداشته باشند. 

برای آشنایی با دسته‌بندی مهارت‌های مرتبط با محاسبه ، به یه جمع‌بندی نسبی اشاره میکنم که شاید مهارت محاسبه و توانائی ذهنی را در محاسبات میتونه تقویت کنه.
 در حقیقت ، همه‌ موضوعاتی که  مطرح میکنم  مستقیما به خود "محاسبه" هم مربوط نیست.  بلکه در اصل شاید دارم به نوع و شکلی از  مهارت‌های کلیدی و تأثیرگذار در "قدرت محاسبه"  اشاره میکنم. 
در این مورد به دو موضوع متفاوت که رابطه‌ تنگاتنگی با هم  دارند،  باید توجه کرد: 

۱_شیوه‌ی تصمیم‌گیری برای انتخاب 
  ۲_ ابزار محاسبه

که به اعتقاد من  از قابلیت‌ها و توانایی کلیدی هر ادمی در طول زندگیش میتونه باشه.

برخی ادمها  ذاتا دارای توانائی ذهنی بسیار خوبی در مهارت محاسبه هستن  و بسیاری دیگر لازم است برای بهبود این توانائی و نیرومند ساختن آن تلاش و تمرین مستمر داشته باشن.

شیوه‌ درست تمرین محاسبه با فرآیند محاسبه‌ ذهنی و تقویت """""تصویرسازی ذهنی"""""" ارتباط مستقیم داره.

((((((((همیشه در همه رفتارها اگر ادمها بتونن قدرت تصویر سازی ذهنی داشته و خود را در شرایط دیگران قرار داده و جایگزین کنن ، قطعا تغییرات بزرگی در رفتارهای انسانها شاهد خواهیم بود.)))))))))

به اعتقاد من هشت مورد میتونه هم قدرت محاسبه و هم تصویر سازی ذهنی ادمهارو تقویت کنه و اونهارو تبدیل کنه به عادات ناخودآگاه خویش در رویه و شکل  فکرکردن و ورانداز کردن شرایط محیطی و انتخاب مسیر زندگی.

اما قبل اینکه به اون هشت مورد اشاره کنم  درحقیقت باید به این موضوع توجه داشت که مهمترین ارکان " قدرت محاسبه و تصویر سازی ذهنی "  چیزی جز  "تمرکز"  و " تصمیم‌گیری"  نیست. در واقع این دو به مثابه‌ "موتور" و "سوخت" عمل می کنن و مجموعه  این هشت عنصر تکنیکی تنها به‌عنوان "مسیریاب" !!

۱_ انتخاب اقدام و رفتار
شاید پیدا کردن همه‌ اقدامات کاندیدا  ممکن برای یه ادم غیر ممکن باشه،اما دقت در گزینش کردن چند اقدام شاخص  خود از مهم‌ترین مهارتهای موفقیت ادمهاست.
همه‌ ما در هر موقعیتی ممکنه دو یا سه کاندید رفتاری  را به عنوان نامزد انتخاب کنیم، اما آیا این اقدامات و رفتارها  بهترین هستند؟ یا اصولا تمام رفتارها موجود در موقعیت  که امکان اجرای آنها هست را درنظرگرفته و دیده‌ایم؟
 بهبود " فن یافتن بهترین رفتار  کاندیدا» خیلی مهمه.

۲_دید ترکیبی 

خیلی به ندرت می‌توان "نگاه ترکیبی"  پیدا کرد که الگوی اجرایی آن قبلا دیده نشده باشد. بنابراین آشنایی با الگوهای ترکیبی و تقویت "مهارت دید ترکیب"یا "تاکتیک"  در زندگی  بسیار مهم است. میشه اسمشو استفاده از تجربیات مشابه دیگران هم گداشت.

۳_   تصمیمات پیش‌گیرانه 

توجه به طرح و ایده‌ها و فرصت‌های متقابل محیط پیرامون و ادمهایی که باهاشون مواجه هستیم یا میشیم  به‌عنوان تصمیم‌گیری‌های پیش‌گیرانه در نظر گرفته می‌شوند. اگر اثر طرح و ایده‌ ادم مقابل  در اجرای رفتار  خود را به عنوان پارامتری مو ثر در شیوه‌ فکرکردن و محاسبه‌ خود در نظر نگیریم قطعا کار غیرمنطقی انجام داده‌ا‌یم. تقویت توانایی تمرکز بر روی اهداف ادمهای پیرامون ، به عنوان یکی از بخش‌های مهم تقویت فن محاسبه قلمداد می‌شود.

۴_ مقایسه 

در بسیاری از مواقع با موقعیت‌هایی مواجه می‌شویم که میان دو تصمیم نسبتا مشابه، باید یکی را انتخاب کنیم. یا حتی میان دو شاخه‌ مختلف و نزدیک به هم، باید یکی را انتخاب کنیم. برای این منظور باید تمرینات هدفمند قبلی انجام داده باشیم  تا توان این مقایسه و تصمیم‌گیری را در خویش تقویت کنیم.

۵_  قدرت حذف 

در بسیاری از موارد، پیدا کردن مشکلات یکی از رفتارها و اقدامات کاندیدا و حذف آن از لیست نامزد رفتارهای ممکن  ساده‌تر از یافتن مزایای آن رفتاره!!!!! 
 تقویت این توان محاسباتی شاید یکی از کاربردی‌ترین عادات مفید در انجام رفتار مناسبه ، چراکه بدون آن ممکنه رفتاری  که به زودی مشکلات آن نمایان خواهد شد را اجرا کنیم و دچار دردسر شویم.

۶_   رفتار بینابینی یا تا حدی خنثی

از رفتارهای  بینابینی میشه  به "فرضیات مرگبار  رفتاری" هم نام برد!!
  درواقع با فن "چوب لای چرخ ادم مزاحم و مخالف  گذاشتن"  خصوصا زمانی که با سرعت در حال رفتار متصاد و اقدامات مخرب گونه است! در اجرای طرح وی اختلال ایجاد کرده و حتی می‌توان او را کلا منصرف  کرد .
با آشنایی و تسلط کافی بر این فن می‌توان امکان اجرای آنها را به خوبی رصد و در زمان مقتضی از آنها استفاده کرد.

۷_  ایده‌پردازی و قدرت تخیل 

اعتقاد بسیاری از مردم در آن است که "قوه تخیل" را نمی‌توان تقویت کرد و جزو توانایی‌های ذاتی هر فرد محسوب می‌شود! اما این موضوع به هیچ عنوان صحت ندارد و تمرین و تکرار کاملا در بهبود و تقویت آن موثر است.
باید تا جایی که ممکنه قدرت تخیل و تصویر سازی سازی رو افزایش داد.

۸_  دام‌گستری 
معمولا  زمانی که امیدی به بهبود شرایط  وجود ندارد، به اعتقاد من باید  به دنبال "دام‌گستری"  به عنوان آخرین اقدام پیش‌گیرانه استفاده کرد. درواقع تلاش کنیم  ذهن ادمهای متضاد و مخالفی که در صدد ازار ما هستن   را خوانده و به نوعی او را به اشتباه انداخته، و از آن بهره‌برداری کنیم. البته این حربه همیشه کارآمد نیست، اما در اوقاتی که تمامی تلاش‌های دیگر شکست خورده‌اند و هیچ اقدام موثر دیگری در دست نیست، ممکن است مفید باشند.


در کل  موضوع بسیار مهم "شیوه فکرکردن" ، "محاسبه" و "انتخاب  رفتار" در مسیر زندگی است.

 
در اخر یه چیزی میگم:
همه اینها در خصوص انتخاب مسیری هست که با ادمهایی روبرو هستی که عاشقشون نیستی!!
وقتی عاشق کسی باشی که ازارت میده ، اون ۸ راه کاربرد نداره و تنها یه چیز کاربرد داره:

عاشقانه بسوزی و بسازی!!

بدون عنوان...
ما را در سایت بدون عنوان دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : rezakhalilii بازدید : 51 تاريخ : دوشنبه 10 بهمن 1401 ساعت: 20:33